Kérdése van? Hívjon minket! +36308845386

A háború utolsó esztendeje
A háború utolsó esztendeje
Eredeti ár: 4 290 Ft 
Online ár: 3 217 Ft
ÚJ

A háború utolsó esztendeje

HELLO BOOK A háború utolsó esztendeje
Barátságról, családról, félelemről és a bevándorló szülők gyermekeinek nehézségeiről szóló, szívmelengető történet.
- Publishers Weekly

A háború utolsó esztendeje egy kevéssé ismert történetet mesél el a második világháború idejéből, amely manapsági is aktuális kérdéseket vet fel arról, kik is vagyunk valójában, és hogy képesek vagyunk-e önmagunk maradni bármilyen körülmények között.

Elise Sontag tipikus amerikai tinédzser 1943-ban. Tud a világban dúló háborúról, de úgy gondolja, az események tőle távol történnek. Hamarosan az apját, aki közel két évtizede legálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, hirtelen letartóztatják annak gyanújával, hogy náci szimpatizáns. A családot egy texasi internálótáborba küldik, és a szögesdrót mögött Elise úgy érzi, megfosztották mindentől, ami az eddigi életében fontos volt számára, beleértve saját identitását is. Csak egyetlen dolog teszi valamelyest elviselhetővé a tábori életet: a találkozás Mariko Inouéval, a japán-amerikai tinédzserrel. Mariko barátsága erőt ad Elise-nek, hogy elhiggye, újra visszakaphatja a háború előtti életét. A sivatagi vadonban Elise és Mariko együtt álmodnak a közös jövőjükről Amerikában, mely a kerítés túloldalán vár rájuk.

Mikor azonban a Sontag családot amerikai hadifoglyokra cserélik, és visszatelepítik Németországba, Elise kénytelen szembenézni azzal, hogy a háború sorscsapásai őt sem kerülik el. A pusztítás romjain kell kiderítenie, megvan-e benne a kellő erő ahhoz, hogy felülemelkedjen az előítéleten és gyűlöleten, s visszaszerezze az irányítást a saját sorsa felett; vagy örökre eltűnik a mások által rákényszerített életben.

"A háború utolsó esztendeje a szerelem, a barátság és a hovatartozás összetettségét boncolgatja. Meissner élénken megrajzolt karakterekkel és elegáns prózájával világít rá az amerikai történelem egy sötét, elfeledett szegletére. Ez a nagyon is időszerű történet még sokáig az olvasóval marad."
- Kristina McMorris, The New York Times-bestsellerszerző

"Gyönyörűen felépített, csodálatosan megírt regény, amely mégis olyan valóságos, mint egy valódi fényképalbum. Megmutatja a mély barátságot, a bátorság pillanatait, a szerelmet, a sorsfordító döntéseket és a szívszorító tragédiákat, melyeket a második világháborúban ártatlanok milliói éltek át."
- BookTrib

"Élénk történelmi részletek és elegáns próza jellemzi ezt a barátságról, családról, félelemről és a bevándorló szülők Amerikában született gyermekeinek nehézségeiről szóló, szívmelengető történetet."
- Publishers Weekly
Várható szállítási idő
2-4 munkanap
25
Kezdete: 2022.07.02   A készlet erejéig!
Megtakarítás 1 073 Ft
Online ár: 3 217 Ft
Eredeti ár: 4 290 Ft 
A vásárlás után járó pontok: 80 Ft
Adatok
Szerző:
Susan Meissner
Kiadó:
I.P.C. MIRROR KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma:
384
Borító:
FŰZVE
ISBN:
9789636357900
Kiadás dátuma:
2022
Cikkszám:
1208598
Tömeg:
440 g/db
Hasonló termékek