Kérdése van? Hívjon minket! +36308845386

Boribon és az állatok - Babakönyv

A szerzőről
Marék Veronika 1937 december 19-én született, Budapesten. Édesapja orvos volt, aki sikeresen indult az írói pályán is. Édesanyja fogorvosként, majd később iskolaorvosként dolgozott. Négy évvel idősebb testvére, Dr. Marek Péter szintén az orvosi pályát választotta: népszerű szemész-professzor lett belőle.   Marék Veronika kicsi korától fogva szerette a meséket, a történeteket, ezért hamar megtanult olvasni. Később rátalált a rajzolás örömére is. Középiskolás korában mágnesként vonzotta a színház, és a bábuk varázslatos világa. Tizenhét éves korában rajzolta meg első mesekönyvét, amelyik 1956-ban meg is jelent. A Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett. Volt kirakatrendező tanuló, egy évig járt az Iparművészeti Főiskolára - bábtervező szeretett volna lenni. Egy évig karácsonyfa-díszeket festett, aztán bekerült az Állami Bábszínházba. Az itt töltött négy év alatt bábszínészi diplomát szerezett, és végre belekóstolt a színház világába. Közben levelező tagozaton végezett az ELTE Bölcsészettudományi Kar magyar irodalmi szakán. 1963 a nagy döntések éve volt: szabadfoglalkozású író és grafikus lett, s férjhez ment Kaunitz Ervin díszlettervezőhöz. Két fia született, Tamás és Miklós. Akkor már sorra jelentek meg a képeskönyvei a Móra Kiadónál, és a Corvina Kiadó gondozásában számos idegen nyelven is. 1965-ben jelent meg Japánban a Laci és az oroszlán, s mind a mai napig új meg új kiadásban kapható.

Külső munkatársa lett két gyerekújságnak, a Dörmögő Dömötörnek és a Kisdobosnak. Írt rádiójátékokat, sok-sok bábjátékot, és forgatókönyveket a Magyar Televízió gyermekműsorainak. Ebben az időben (1974-76) írta meg a Magyar Televízió megrendelésére A kockásfülű nyúl című rajzfimsorozat 26 epizódjának forgatókönyét, amelyet a Pannónia filmgyár megfilmesített Richly Zsolt rajzaival és az ő kiváló rendezésében. Ez a sorozat a mai napig népszerű a gyerekek és a felnőttek körében is. Élete része volt az utazás is. Sok-sok meghívást kapott az ország különböző részeiről gyermekkönyvtárakból, iskolákból, író-olvasó találkozókra. Mesélt, rajzolt, bábozott a gyerekeknek. A képeskönyvek és mesék mellett készített képregényeket, rajzos rörténeteket, rejtvényeket, játékokat. Megjelentek társasjátékai is. 1976-ban elvált, második férjem Heinrich Ferenc építész lett. Az ő építészi sikerei lehetővé tették, hogy megalapítsák saját könyvkiadójukat, a Ceruzát.   Fiai, Kaunitz Tamás és Miklós fotósok lettek. Négy unokája van: Kaunitz Milán és Lili, Vasadi Eszter és Noémi.   A könyvek sora folytatódik Boribon és Annipanni, valamint a Kippkopp sorozat könyveivel, vadonatúj alkotásokkal, valamint a régi könyvek új kiadásaival. Könyvei a következő nyelveken jelentek meg: német, angol, spanyol, lengyel, román, szerb, koreai, japán. Japán szinte a második hazája lett: már 21 könyve jelent meg Tókióban, a Laci és az oroszlán című könyv példányszáma pedig félmillió felé közelít.   Marék Veronika díjai: 1983-ban Ifjúsági Díjat, 2006-ban Janikovszky Éva díjat, 2010-ben József Attila díjat kapott.
Boribon már három generáció bölcsődés-óvodás korának meghatározó figurája. Most Boribont megismerhetik a legkisebbek, akár egyéves kortól az állatokat és a járműveket ezekben a kézre álló, strapabíró lapozókban.
Várható szállítási idő
2-4 munkanap
10
Kezdete: 2022.12.19   A készlet erejéig!
Megtakarítás 225 Ft
Online ár: 2 025 Ft
Eredeti ár: 2 250 Ft 
A vásárlás után járó pontok: 27 Ft
Adatok
Szerző:
Marék Veronika
Kiadó:
Pozsonyi Pagony Kft
Oldalak száma:
16
Borító:
LAPOZÓ
ISBN:
9786155441554
Kiadás dátuma:
2014
Korosztály szerint:
0-3 éveseknek
Sorozat:
Boribon
Cikkszám:
1140316
Tömeg:
130 g/db
Hasonló termékek